Kunst uit het hart

Judy van Vlietjudyvanvliet@gmail.com

KUNST UIT HET HART

Uit mijn beeldend werk spreekt een bijzonder fascinatie voor de mens als scheppend, vergankelijk en kwetsbaar individu. Oude kunst, verhalen, teksten van mystici, muziek, de natuur en het leven zelf zijn onderwerpen die mij inspireren tot beelden. Thema's gekoppeld aan levensvragen intrigeren mij: leven en dood, liefde, lijden, bewustzijn en emoties.

Mijn werk nodigt uit tot stil nadenken. Innerlijke beelden vertellen een verhaal. Een onzichtbare wereld wordt zichtbaar gemaakt. Ik breng je bij je eigen reflecties en beschouwingen.   

Een in de loop der jaren verzameld afbeeldingenarchief helpt mij om mijn gedachten te ordenen. Na veel kijken, zoeken, sorteren, knippen en schuiven worden beeldfragmenten, in combinatie met teken-, schilder-, druk-, collage- en fotografische technieken, tot een eenheid gebracht. De werken worden gemaakt in symbolische beeldtaal op papier, doek of textiel. Het resultaat is een momentopname. Transparant, gelaagd en kleurig als het leven zelf.

Ik word enthousiast over het organiseren van exposities, workshops en kunstprojecten.

 

Feest van de Geest 2018

07-05-2018 19:58

Ontmoeting tussen beeldende kunst en Pinksteren, geinspireerd door de architectuur van kerkgebouwen: dat is waar ik de komende periode aan heb gewerkt. Mijn bijdrage aan het Feest van de Geest 2018 heb ik gemaakt voor de St. Bonaventurakerk in Woerden. Het thema is Levensadem. 

De titel van de expositie is Ik draag de adem van alles wat leeft. De titel is een fragment uit een van de geschriften van Hildegard van Bingen, een Duitse mystica uit de 12de eeuw. Haar visioenen, met name over de Heilige Geest, de kosmos, de Sancta Viriditas (het Heilige groen) en haar kennis van de geneeskracht van planten, hebben mij geinspireerd tot het maken van drie werken.

De openingstijden zijn van 13.00 - 17.00 uur op:

Donderdag 10 mei 2018 (Hemelvaartsdag) 

Vrijdag 11 mei 2018

Zaterdag 12 mei 2018

Zondag 13 mei 2018

Zondag 20 mei 2018 (1ste Pinksterdag)

Maandag 21 mei 2018 (2de Pinksterdag)

Gratis toegang. Ik ben aanwezig in de kerk voor toelichting en om je te ontmoeten.

 

Dinsdag 8 mei 2018 is de officiele opening van Het Feest van de Geest 2018 om 20.00 uur.

Adres: Bonaventurakerk, Rijnstraat 60, 3441 BR Woerden