Kunst uit het hart

Judy van Vlietjudyvanvliet@gmail.com

KUNST UIT HET HART

Uit mijn beeldend werk spreekt een bijzonder fascinatie voor de mens als scheppend, vergankelijk en kwetsbaar individu. Oude kunst, verhalen, teksten van mystici, muziek, de natuur en het leven zelf zijn onderwerpen die mij inspireren tot beelden. Thema's gekoppeld aan levensvragen intrigeren mij: leven en dood, liefde, lijden, bewustzijn en emoties.

Mijn werk nodigt uit tot stil nadenken. Innerlijke beelden vertellen een verhaal. Een onzichtbare wereld wordt zichtbaar gemaakt. Ik breng je bij je eigen reflecties en beschouwingen.   

Een in de loop der jaren verzameld afbeeldingenarchief helpt mij om mijn gedachten te ordenen. Na veel kijken, zoeken, sorteren, knippen en schuiven worden beeldfragmenten, in combinatie met teken-, schilder-, druk-, collage- en fotografische technieken, tot een eenheid gebracht. De werken worden gemaakt in symbolische beeldtaal op papier, doek of textiel. Het resultaat is een momentopname. Transparant, gelaagd en kleurig als het leven zelf.

Ik word enthousiast over het organiseren van exposities, workshops en kunstprojecten.

 

Flora

28-09-2021 18:15

Kunstige bloemen

 

Een serie bloemstillevens en bloemen in het landschap is gemaakt in de zomer van 2021. Nachtseries en bloemstillevens geinspireerd op bloemenschilders uit de 17de en 18de eeuw, maar ook de prachtige wilde bloemen langs de weg, in de velden en in de polder raakt me steeds opnieuw. Het proces van bewerken op de computer geeft me de vrijheid een geheel eigen wereld te ontdekken en neer te zetten. Het oorspronkelijke beeld komt los van zijn context. Verschillende beelden mix ik met elkaar. Voeg toe, haal weg en zo ontstaat een nieuw beeld.