Kunst uit het hart

Judy van Vliet


0641212836
judyvanvliet@gmail.com

Memento Mori 

Rouwverwerking in beelden

 

De confrontatie met de eindigheid van het leven, haar moeder overleed in april 2015, bracht Judy van Vliet, beeldend kunstenaar uit Woerden, tot het idee om met spullen uit haar ouderlijk huis, het leven van haar moeder te verbeelden en memoreren.  

Het omvormen tot nieuwe dingen schept ruimte in het verdriet. Rouwen wordt beleving zonder woorden. Met textiel, verf, foto's en tekstfragmenten uit gedichten van haar moeder ontstaat een nieuw perspectief: een leven zonder moeder. Een plaats waar mooie en duistere herinneringen van moeder en dochter door de tijd heen vervlechten en wortelen in een stevig, hernieuwd fundament.

De rode mantel der liefde staat centraal: 24 hoofdzonden, emoties en karaktereigenschappen worden verhuld, bedekt en verfraaid. Twee kanten van het leven worden belicht: het verdriet, de dood van het zusje, de handicap van de moeder en de onrust maar ook de vreugde in het leven, haar vertrouwen en zorgzaamheid: in liefdevolle beelden zal het tot stof vergaan.

 

Foto's in galerie: Sanne Popijus

Kloostermarkt groot succes!

13-08-2018 15:29

Wat een bijzonder mooie en gezellige Kloostermarkt was het zaterdag 11 augustus jl. georganiseerd door de zusters van Abdij Koningsoord!

En wij, Kloosterzussen, mochten er bij zijn met een kraam waarin we onze handgemaakte producten lieten zien aan honderden bezoekers. De muziekdoosjes met het Ave Maria waren snel uitverkocht. De kleine DIY pakketjes voor weinig waren populair. En de gratis zakjes met Maria biscuit liepen goed...