Kunst uit het hart

Judy van Vliet


0641212836
judyvanvliet@gmail.com

Memento Mori 

Rouwverwerking in beelden

 

De confrontatie met de eindigheid van het leven, haar moeder overleed in april 2015, bracht Judy van Vliet, beeldend kunstenaar uit Woerden, tot het idee om met spullen uit haar ouderlijk huis, het leven van haar moeder te verbeelden en memoreren.  

Het omvormen tot nieuwe dingen schept ruimte in het verdriet. Rouwen wordt beleving zonder woorden. Met textiel, verf, foto's en tekstfragmenten uit gedichten van haar moeder ontstaat een nieuw perspectief: een leven zonder moeder. Een plaats waar mooie en duistere herinneringen van moeder en dochter door de tijd heen vervlechten en wortelen in een stevig, hernieuwd fundament.

De rode mantel der liefde staat centraal: 24 hoofdzonden, emoties en karaktereigenschappen worden verhuld, bedekt en verfraaid. Twee kanten van het leven worden belicht: het verdriet, de dood van het zusje, de handicap van de moeder en de onrust maar ook de vreugde in het leven, haar vertrouwen en zorgzaamheid: in liefdevolle beelden zal het tot stof vergaan.

 

Foto's in galerie: Sanne Popijus

Kloosterzussen

18-05-2018 10:01

 

Kloosterzussen zijn Marja Baas en Judy van Vliet. Niet toevallig komen we ook uit hetzelfde nest! We gaan sinds 2005, meestal samen, naar kloosters voor een retraite. De laatste zes jaar komen we twee keer per jaar in Abdij Koningsoord waar we stil worden, de dagelijkse hectiek even loslaten en onze creativiteit opladen. God vindt ons en wij vinden God, in de kerk, tijdens een wandeling of in een lied of woord.

Kloosterzussen staat 11 augustus 2018 op de Kloostermarkt in Oosterbeek. De markt wordt georganiseerd op het plein bij Abdij Koningsoord. Wij verkopen (religieuze) kunst, kadootjes, DIY pakketjes en nog veel meer creatief monikkenwerk...

Omdat wij het belangrijk vinden dat meer mensen de stilte opzoeken en gaan waarderen, maken we kunst die je aandacht naar binnen doet richten. Er is zoveel te ontdekken in het binnenste van je ziel. Een flart van Gods geest, een tipje van de sluier van Maria, een aanraking van een engelenvleugel....

Met aandacht, liefde & humor ontstaan onze producten, o.a. Mariatuintjes, deur-/tuinhangers, stilteboekjes, knipvellen en nog veel meer. Bij ons aan de kraam kun je alleen contant betalen.

Openingstijden: van 11.00 tot 17.00 uur