Kunst uit het hart

Judy van Vlietjudyvanvliet@gmail.com

KUNST UIT HET HART

Uit mijn beeldend werk spreekt een bijzonder fascinatie voor de mens als scheppend, vergankelijk en kwetsbaar individu. Oude kunst, verhalen, teksten van mystici, muziek, de natuur en het leven zelf zijn onderwerpen die mij inspireren tot beelden. Thema's gekoppeld aan levensvragen intrigeren mij: leven en dood, liefde, lijden, bewustzijn en emoties.

Mijn werk nodigt uit tot stil nadenken. Innerlijke beelden vertellen een verhaal. Een onzichtbare wereld wordt zichtbaar gemaakt. Ik breng je bij je eigen reflecties en beschouwingen.   

Een in de loop der jaren verzameld afbeeldingenarchief helpt mij om mijn gedachten te ordenen. Na veel kijken, zoeken, sorteren, knippen en schuiven worden beeldfragmenten, in combinatie met teken-, schilder-, druk-, collage- en fotografische technieken, tot een eenheid gebracht. De werken worden gemaakt in symbolische beeldtaal op papier, doek of textiel. Het resultaat is een momentopname. Transparant, gelaagd en kleurig als het leven zelf.

Ik word enthousiast over het organiseren van exposities, workshops en kunstprojecten.

 

Kloosterzussen

18-05-2018 10:01

 

Kloosterzussen zijn Marja Baas en Judy van Vliet. Niet toevallig komen we ook uit hetzelfde nest! We gaan sinds 2005, meestal samen, naar kloosters voor een retraite. De laatste zes jaar komen we twee keer per jaar in Abdij Koningsoord waar we stil worden, de dagelijkse hectiek even loslaten en onze creativiteit opladen. God vindt ons en wij vinden God, in de kerk, tijdens een wandeling of in een lied of woord.

Kloosterzussen staat 11 augustus 2018 op de Kloostermarkt in Oosterbeek. De markt wordt georganiseerd op het plein bij Abdij Koningsoord. Wij verkopen (religieuze) kunst, kadootjes, DIY pakketjes en nog veel meer creatief monikkenwerk...

Omdat wij het belangrijk vinden dat meer mensen de stilte opzoeken en gaan waarderen, maken we kunst die je aandacht naar binnen doet richten. Er is zoveel te ontdekken in het binnenste van je ziel. Een flart van Gods geest, een tipje van de sluier van Maria, een aanraking van een engelenvleugel....

Met aandacht, liefde & humor ontstaan onze producten, o.a. Mariatuintjes, deur-/tuinhangers, stilteboekjes, knipvellen en nog veel meer. Bij ons aan de kraam kun je alleen contant betalen.

Openingstijden: van 11.00 tot 17.00 uur