Kunst uit het hart

Judy van Vlietjudyvanvliet@gmail.com

KUNST UIT HET HART

Uit mijn beeldend werk spreekt een bijzonder fascinatie voor de mens als scheppend, vergankelijk en kwetsbaar individu. Oude kunst, verhalen, teksten van mystici, muziek, de natuur en het leven zelf zijn onderwerpen die mij inspireren tot beelden. Thema's gekoppeld aan levensvragen intrigeren mij: leven en dood, liefde, lijden, bewustzijn en emoties.

Mijn werk nodigt uit tot stil nadenken. Innerlijke beelden vertellen een verhaal. Een onzichtbare wereld wordt zichtbaar gemaakt. Ik breng je bij je eigen reflecties en beschouwingen.   

Een in de loop der jaren verzameld afbeeldingenarchief helpt mij om mijn gedachten te ordenen. Na veel kijken, zoeken, sorteren, knippen en schuiven worden beeldfragmenten, in combinatie met teken-, schilder-, druk-, collage- en fotografische technieken, tot een eenheid gebracht. De werken worden gemaakt in symbolische beeldtaal op papier, doek of textiel. Het resultaat is een momentopname. Transparant, gelaagd en kleurig als het leven zelf.

Ik word enthousiast over het organiseren van exposities, workshops en kunstprojecten.

 

Locus Iste - herinneringen aan Abdij Koningsoord

28-09-2021 17:03

Tijdens de coronacrisis in 2020 en 2021 kon ik niet op mijn tweejaarlijkse retraite naar het klooster waar ik al jaren heen ga voor een stille tijd en bezinning. 

Mijn dierbare herinneringen aan al die retraites heb ik vastgelegd in twee boekjes.

Vol met digitale tekeningen, gemaakt in Procreate, aangevuld met tekst is het een ode aan het contemplatieve leven geworden, een ode aan de zusters, een levendige herinnering voor mijzelf en iedereen die ooit in Abdij Koningsoord is geweest.

Enkele afbeeldingen kun je in de galerij Locus Iste bekijken in de menubalk.

Je kunt ook een of beide boekjes bestellen als je belangstelling hebt hiervoor. Stuur gerust een bericht.

Zeb van Drie, fotograaf en muzikant schreef de muziek bij de afbeeldingen van het eerste boekje. Vastgelegd in een filmpje: beeld en klank worden een contemplatief geheel. Om te bekijken en beluisteren klik op onderstaande link.

https://www.youtube.com/watch?v=h-ETThBeNh8