Kunst uit het hart

Judy van Vliet


0641212836
judyvanvliet@gmail.com

Memento Mori 

Rouwverwerking in beelden

 

De confrontatie met de eindigheid van het leven, haar moeder overleed in april 2015, bracht Judy van Vliet, beeldend kunstenaar uit Woerden, tot het idee om met spullen uit haar ouderlijk huis, het leven van haar moeder te verbeelden en memoreren.  

Het omvormen tot nieuwe dingen schept ruimte in het verdriet. Rouwen wordt beleving zonder woorden. Met textiel, verf, foto's en tekstfragmenten uit gedichten van haar moeder ontstaat een nieuw perspectief: een leven zonder moeder. Een plaats waar mooie en duistere herinneringen van moeder en dochter door de tijd heen vervlechten en wortelen in een stevig, hernieuwd fundament.

De rode mantel der liefde staat centraal: 24 hoofdzonden, emoties en karaktereigenschappen worden verhuld, bedekt en verfraaid. Twee kanten van het leven worden belicht: het verdriet, de dood van het zusje, de handicap van de moeder en de onrust maar ook de vreugde in het leven, haar vertrouwen en zorgzaamheid: in liefdevolle beelden zal het tot stof vergaan.

 

Foto's in galerie: Sanne Popijus

Via Crucis

Het muziekstuk Via Crucis voor piano/orgel en koor van Franz Liszt is voor Judy van Vliet de aanzet geweest tot het maken van veertien kruiswegstaties: eenvoudige, verstilde passiebeelden over het lijden en sterven van Jezus. In lichte, transparante tonen met enkele duidelijke kleuraccenten wordt het verhaal verteld van de kwetsbare mens op aarde.

Zachte lijnen, pastelkleurige vlakken en prints van mensfiguren vertellen een indrukwekkend verhaal. Tegelijkertijd een persoonlijk verhaal van de kunstenaar: foto’s van dierbare, overleden familieleden zijn gebruikt naast veenlijken, mummies en afbeeldingen uit oude beschavingen.

De serie bestaat uit 14 werken van 50x60 cm (inclusief blankhouten lijst)

Interesse voor expositie in uw kerk?

Kosten: 150 euro

 

De serie kan ook door u digitaal vertoond worden op groot scherm  tijdens uw concert.

Verscheidene koren in Nederland hebben van deze gelegenheid reeds gebruik gemaakt. U krijgt de afbeeldingen geleverd op cd rom.

 Kosten: 150 euro per concert (maximaal 3 uitvoeringen)

 

Een unieke kans om beeldende kunst & muziek aan uw publiek te tonen. Afbeeldingen mogen kosteloos gebruikt worden voor programmaboekje en affiche.

 

Tip: ook de serie Salve Regina beschikbaar voor uw concert!