Kunst uit het hart

Judy van Vlietjudyvanvliet@gmail.com

KUNST UIT HET HART

Uit mijn beeldend werk spreekt een bijzonder fascinatie voor de mens als scheppend, vergankelijk en kwetsbaar individu. Oude kunst, verhalen, teksten van mystici, muziek, de natuur en het leven zelf zijn onderwerpen die mij inspireren tot beelden. Thema's gekoppeld aan levensvragen intrigeren mij: leven en dood, liefde, lijden, bewustzijn en emoties.

Mijn werk nodigt uit tot stil nadenken. Innerlijke beelden vertellen een verhaal. Een onzichtbare wereld wordt zichtbaar gemaakt. Ik breng je bij je eigen reflecties en beschouwingen.   

Een in de loop der jaren verzameld afbeeldingenarchief helpt mij om mijn gedachten te ordenen. Na veel kijken, zoeken, sorteren, knippen en schuiven worden beeldfragmenten, in combinatie met teken-, schilder-, druk-, collage- en fotografische technieken, tot een eenheid gebracht. De werken worden gemaakt in symbolische beeldtaal op papier, doek of textiel. Het resultaat is een momentopname. Transparant, gelaagd en kleurig als het leven zelf.

Ik word enthousiast over het organiseren van exposities, workshops en kunstprojecten.

 

Via Crucis

Het muziekstuk Via Crucis voor piano/orgel en koor van Franz Liszt is voor Judy van Vliet de aanzet geweest tot het maken van veertien kruiswegstaties: eenvoudige, verstilde passiebeelden over het lijden en sterven van Jezus. In lichte, transparante tonen met enkele duidelijke kleuraccenten wordt het verhaal verteld van de kwetsbare mens op aarde.

Zachte lijnen, pastelkleurige vlakken en prints van mensfiguren vertellen een indrukwekkend verhaal. Tegelijkertijd een persoonlijk verhaal van de kunstenaar: foto’s van dierbare, overleden familieleden zijn gebruikt naast veenlijken, mummies en afbeeldingen uit oude beschavingen.

De serie bestaat uit 14 werken van 50x60 cm (inclusief blankhouten lijst)

Interesse voor expositie in uw kerk?

Kosten: 150 euro

 

De serie kan ook door u digitaal vertoond worden op groot scherm  tijdens uw concert.

Verscheidene koren in Nederland hebben van deze gelegenheid reeds gebruik gemaakt. U krijgt de afbeeldingen geleverd op cd rom.

 Kosten: 150 euro per concert (maximaal 3 uitvoeringen)

 

Een unieke kans om beeldende kunst & muziek aan uw publiek te tonen. Afbeeldingen mogen kosteloos gebruikt worden voor programmaboekje en affiche.

 

Tip: ook de serie Salve Regina beschikbaar voor uw concert!