Kunst uit het hart

Judy van Vlietjudyvanvliet@gmail.com

KUNST UIT HET HART

Uit mijn beeldend werk spreekt een bijzonder fascinatie voor de mens als scheppend, vergankelijk en kwetsbaar individu. Oude kunst, verhalen, teksten van mystici, muziek, de natuur en het leven zelf zijn onderwerpen die mij inspireren tot beelden. Thema's gekoppeld aan levensvragen intrigeren mij: leven en dood, liefde, lijden, bewustzijn en emoties.

Mijn werk nodigt uit tot stil nadenken. Innerlijke beelden vertellen een verhaal. Een onzichtbare wereld wordt zichtbaar gemaakt. Ik breng je bij je eigen reflecties en beschouwingen.   

Een in de loop der jaren verzameld afbeeldingenarchief helpt mij om mijn gedachten te ordenen. Na veel kijken, zoeken, sorteren, knippen en schuiven worden beeldfragmenten, in combinatie met teken-, schilder-, druk-, collage- en fotografische technieken, tot een eenheid gebracht. De werken worden gemaakt in symbolische beeldtaal op papier, doek of textiel. Het resultaat is een momentopname. Transparant, gelaagd en kleurig als het leven zelf.

Ik word enthousiast over het organiseren van exposities, workshops en kunstprojecten.

 

Klankbeeldpresentatie Via Crucis

10/02/2013 00:00

Klankbeeldpresentatie Via Crucis

Veertien ingetogen, sobere kruiswegstaties, gemaakt door Judy van Vliet, doen ons stilstaan bij het lijden van Jezus. De begeleidende muziek is het muziekstuk voor koor en piano, Via Crucis van Fransz Liszt. De avond heeft een meditatief karakter: de schoonheid van kunst en muziek brengen ons rust, bezinning en inkeer.

Datum: donderdag 14 maart 2013

Plaats: Kruiskerk Woerden, Jozef Israelslaan, hoek Rembrandtlaan

 tijdstip: van 20.00-21.30 uur

gratis entree