Kunst uit het hart

Judy van Vliet


0641212836
judyvanvliet@gmail.com

Memento Mori 

Rouwverwerking in beelden

 

De confrontatie met de eindigheid van het leven, haar moeder overleed in april 2015, bracht Judy van Vliet, beeldend kunstenaar uit Woerden, tot het idee om met spullen uit haar ouderlijk huis, het leven van haar moeder te verbeelden en memoreren.  

Het omvormen tot nieuwe dingen schept ruimte in het verdriet. Rouwen wordt beleving zonder woorden. Met textiel, verf, foto's en tekstfragmenten uit gedichten van haar moeder ontstaat een nieuw perspectief: een leven zonder moeder. Een plaats waar mooie en duistere herinneringen van moeder en dochter door de tijd heen vervlechten en wortelen in een stevig, hernieuwd fundament.

De rode mantel der liefde staat centraal: 24 hoofdzonden, emoties en karaktereigenschappen worden verhuld, bedekt en verfraaid. Twee kanten van het leven worden belicht: het verdriet, de dood van het zusje, de handicap van de moeder en de onrust maar ook de vreugde in het leven, haar vertrouwen en zorgzaamheid: in liefdevolle beelden zal het tot stof vergaan.

 

Foto's in galerie: Sanne Popijus

Inspiratie voor de knipvellen Kloosterzussen

09-08-2018 17:29

Bezoekers van de Kloostermarkt in Oosterbeek kunnen knipvellen bij de kraam van Kloosterzussen kopen. Hier kun je inspiratie opdoen om de Maria-collage van de knipvellen te maken.

Gebruik je fantasie en creativiteit! 

1. knip alle plaatjes uit

2. zorg voor een mooie, passende achtergrond op A4 formaat (een kalenderplaat, inpakpapier, mooi scrappapier...)

3. maak een compositie die jij mooi vindt

4. ben je tevreden, plak dan alles vast

5. lijst je collage in en geef Maria een ereplaats in huis!

 

Veel plezier bij deze creatieve activiteit!