Kunst uit het hart

Judy van Vlietjudyvanvliet@gmail.com

KUNST UIT HET HART

Uit mijn beeldend werk spreekt een bijzonder fascinatie voor de mens als scheppend, vergankelijk en kwetsbaar individu. Oude kunst, verhalen, teksten van mystici, muziek, de natuur en het leven zelf zijn onderwerpen die mij inspireren tot beelden. Thema's gekoppeld aan levensvragen intrigeren mij: leven en dood, liefde, lijden, bewustzijn en emoties.

Mijn werk nodigt uit tot stil nadenken. Innerlijke beelden vertellen een verhaal. Een onzichtbare wereld wordt zichtbaar gemaakt. Ik breng je bij je eigen reflecties en beschouwingen.   

Een in de loop der jaren verzameld afbeeldingenarchief helpt mij om mijn gedachten te ordenen. Na veel kijken, zoeken, sorteren, knippen en schuiven worden beeldfragmenten, in combinatie met teken-, schilder-, druk-, collage- en fotografische technieken, tot een eenheid gebracht. De werken worden gemaakt in symbolische beeldtaal op papier, doek of textiel. Het resultaat is een momentopname. Transparant, gelaagd en kleurig als het leven zelf.

Ik word enthousiast over het organiseren van exposities, workshops en kunstprojecten.

 

Inspiratie voor de knipvellen Kloosterzussen

09-08-2018 17:29

Bezoekers van de Kloostermarkt in Oosterbeek kunnen knipvellen bij de kraam van Kloosterzussen kopen. Hier kun je inspiratie opdoen om de Maria-collage van de knipvellen te maken.

Gebruik je fantasie en creativiteit! 

1. knip alle plaatjes uit

2. zorg voor een mooie, passende achtergrond op A4 formaat (een kalenderplaat, inpakpapier, mooi scrappapier...)

3. maak een compositie die jij mooi vindt

4. ben je tevreden, plak dan alles vast

5. lijst je collage in en geef Maria een ereplaats in huis!

 

Veel plezier bij deze creatieve activiteit!