Kunst uit het hart

Judy van Vlietjudyvanvliet@gmail.com

KUNST UIT HET HART

Uit mijn beeldend werk spreekt een bijzonder fascinatie voor de mens als scheppend, vergankelijk en kwetsbaar individu. Oude kunst, verhalen, teksten van mystici, muziek, de natuur en het leven zelf zijn onderwerpen die mij inspireren tot beelden. Thema's gekoppeld aan levensvragen intrigeren mij: leven en dood, liefde, lijden, bewustzijn en emoties.

Mijn werk nodigt uit tot stil nadenken. Innerlijke beelden vertellen een verhaal. Een onzichtbare wereld wordt zichtbaar gemaakt. Ik breng je bij je eigen reflecties en beschouwingen.   

Een in de loop der jaren verzameld afbeeldingenarchief helpt mij om mijn gedachten te ordenen. Na veel kijken, zoeken, sorteren, knippen en schuiven worden beeldfragmenten, in combinatie met teken-, schilder-, druk-, collage- en fotografische technieken, tot een eenheid gebracht. De werken worden gemaakt in symbolische beeldtaal op papier, doek of textiel. Het resultaat is een momentopname. Transparant, gelaagd en kleurig als het leven zelf.

Ik word enthousiast over het organiseren van exposities, workshops en kunstprojecten.

 

Nieuw werk 2021

09-02-2021 10:51

Vanaf 2020 ben ik landschappen gaan fotograferen.

Ik bewerk de foto's met fotografieapps en in Lightroom en Photoshop.

De gelaagdheid die ik in mijn schilderwerk en collages gebruik zie je terug in de sferische foto's van polders, horizons, open lege vlaktes en bomenrijen. De foto's zijn gemaakt dicht bij huis in het Groene hart. Ik hou van de polder!

Mijn motto is Disappear into a landscape & meet your soul!

 

Volg mij op Instagram @judy_van_vliet