Welkom op mijn website!

 Hedendaagse religieuze kunst

Uit het werk van Judy van Vliet spreekt een bijzondere fascinatie voor de mens als scheppend, vergankelijk en kwetsbaar individu. Oude (religieuze) kunst, verhalen en teksten, muziek, de natuur en het leven zelf zijn onderwerpen die haar inspireren. De thema's die in haar werk naar voren komen zijn gekoppeld aan levensvragen over: leven en dood, liefde, het lijden, bewustzijn en emoties.

Haar werk nodigt uit tot stil nadenken. Innerlijke beelden vertellen een verhaal. Een onzichtbare wereld wordt zichtbaar gemaakt. De beleving van de kunstenaar neemt ons mee naar onze eigen reflecties en beschouwingen.

Een in de loop der jaren verzameld afbeeldingenarchief helpt haar om gedachten te ordenen. Na veel kijken, zoeken, sorteren, knippen en schuiven worden beeldfragmenten, in combinatie met teken-, schilder-, druk-, collage- en fotografische technieken, tot een eenheid gebracht. De werken worden gemaakt in symbolische beeldtaal op papier, doek of textiel. Het resultaat is een momentopname. Transparant, gelaagd en kleurig als het leven zelf.

 

Judy van Vliet exposeert, organiseert workshops en kunstprojecten.

en-Actualiteiten

Klankbeeldpresentatie Via Crucis

10/02/2013 00:00
Klankbeeldpresentatie Via Crucis Veertien ingetogen, sobere...